Secretarul de stat in Ministerul Muncii Valentin Mocanu a declarat,  ca nu comenteaza decizia Curtii de Apel Bucuresti privind suspendarea HG 737/2010, prin care au fost recalculate pensiile speciale, pana cand nu va fi analizata motivarea instantei
“Nu ne putem pronunta pe aceasta decizie pana nu vedem motivarea, pana cand juristii nu vor analiza aceasta motivare”, a spus Valentin Mocanu.
Curtea de Apel Bucuresti a decis, suspendarea aplicarii HG 737/2010 prin care au fost recalculate pensiile de serviciu ale personalului auxiliar din instante si parchete, diplomatilor, parlamentarilor, personalului aeronautic si al Curtii de Conturi.
Decizia a fost luata intr-un dosar in care Asociatia Nationala a Pensionarilor din Serviciul Auxiliar de Specialitate al Instantelor Judecatoresti si al Parchetelor, reprezentata de avocatul Victor Ciorbea, a dat in judecata Guvernul, cerand suspendarea si, in final, anularea HG 737/2010.
Instanta a admis, vineri, cererea de suspendare a efectelor acestei hotarari, pana la finalizarea actiunii, respective pana cand se va decide daca HG 737/2010 va fi anulata.
Decizia Curtii de Apel Bucuresti poate fi atacata la instanta suprema. Pana la o decizie a instantei supreme, hotararea de suspendare a HG 737/2010 trebuie pusa in aplicare, intrucat este executorie.
 Sursa: www.mediafax.ro