Guvernul ar putea sa-si asume raspunderea pe legea salarizarii unitare in sistemul bugetar pentru anul 2011 si pe legea Educatiei Nationale, a declarat, luni, presedintele PDL, premierul Emil Boc, dupa consultarile de la Palatul Cotroceni, cu seful statului, Traian Basescu.
Coalitia de guvernare se va reuni luni, de la ora 19,00, pentru a decide o serie de masuri, printre care si modalitatea de adoptare a celor doua acte normative.
„Din punctul meu de vedere, putem avea, cu privire la legea Educatiei si legea salarizarii, in analiza, in vederea promovarii, inclusiv asumarea raspunderii. Cred ca aceste doua legi nu pot suferi amanare, atat legea Educatiei – care se afla de atata vreme in dezbatere publica, inclusiv in dezbatere parlamentara, fiind adoptata de o Camera, dar, din nefericire, blocata la Senat, si de care depinde reforma in domeniul Educatiei -, cat si legea salarizarii personalului bugetar, de care depinde atat bugetul de stat, cat si salariul bugetarilor pe anul 2011. Din acest punct de vedere, vom adopta in coalitie acest subiect”, a spus Boc.

Sursa: www.agerpres.ro