Statul roman va contesta in instanta toate actiunile efectuate de Rompetrol in afara actelor normative in vigoare si va recupera in justitie sumele de bani restante, a declarat, premierul Emil Boc.
“Statul roman va contesta in instanta toate actiunile efectuate de Rompetrol care sunt in afara actelor normative in vigoare in Romania si vom recupera in instanta aceste sume de bani”, a spus Boc, intrebat de jurnalisti cu ce va inlocui banii pe care statul trebuia sa ii primeasca de la Rompetrol.
Statul a reintrat in actionariatul Rompetrol Rafinare, cu o participatie de 44,69% din capital, ca urmare a conversiei in actiuni a unor obligatiuni pe care compania, controlata de KazMunaiGaz, nu le-a rascumparat pana joi, termenul limita, potrivit unui comunicat transmis de companie.
KazMunaiGaz a decis, joi, in AGA, sa converteasca in actiuni obligatiunile emise de Rompetrol in 2003 si pe care nu le-a rascumparat de la stat, potrivit unui raport al Rompetrol Rafinare transmis Bursei de Valori Bucuresti.
“Pentru evitarea oricarui dubiu, numarul de actiuni emise in schimbul obligatiunilor nerascumparate la data prezentei a fost calculat in conformitate cu prevederile Conventiei de emisiune si cele ale Ordonantei de urgenta 118/2003”, se arata in raport.
Sursa: www.mediafax.ro