Angajatii isi obtin salariile in instanta, iar Guvernul le amana. Dupa ce angajatii Secretariatului general al Guvernului si-au castigat drepturile salariale, Executivul a emis un ordin potrivit caruia sumele datorate exclud cheltuielile de judecata, taxele sau despagubirile. Mai mult, Guvernul  a emis o ordonanta de urgenta prin care amana achitarea acestora pana in 2012-2014.
Separarea puterilor in stat este un moft in Romania. Drepturile salariale castigate in instanta de catre angajatii Secretariatului General al Guvernului si ai structurilor finantate prin bugetul SGG, care urmeaza sa fie platite acestora esalonat, nu vor include si sumele reprezentand cheltuieli de judecata, despagubiri, taxe judiciare. Prevederea este inclusa intr-un ordin semnat de secretarul general al Guvernului.
“Drepturile de natura salariala stabilite in favoarea personalului din cadrul Secretariatului General al Guvernului si al structurilor, organelor de specialitate ale administratiei publice centrale si institutiilor publice finanțate prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, prevazute prin hotarari judecatorești devenite executorii pana la data de 31 decembrie 2009, nu includ sumele ce reprezinta cheltuieli de judecata, despagubiri, taxe judiciare si altele asemenea”, se arata in document.
Sursa: www.realitatea.net