In pragul colapsului din cauza legilor austeritatii! Tribunalul Bucuresti nu mai face fata avalansei de plangeri din partea bugetarilor disponibilizati si a pensionarilor cu venituri recalculate. Pentru dosarele de acum, termenele de judecata sunt fixate peste un an. Iar magistratii sunt obligati sa rezolve si peste 120 de dosare intr-o singura sedinta.
“Sunt mii de cereri ale angajatilor disponibilizati, sute de cereri ale pensionarilor indiferent de noile modificari legislative. De principiu era o sectie destul de aglomerata, dar decizile de austeritate au facut ca volumul sa explodeze”, spune Laura Andrei, presedintele Tribunalului Bucuresti.
Peste 120 de noi dosare se inregistreaza in fiecare zi la Sectia Conflicte de Munca si Asigurari Sociale din Tribunalul Bucuresti. Dosarele inregistrate in ultimele doua zile au primit termen de judecata septembrie 2011. Estimarile arata ca pana la sfarsitul anului dosarele inregistrate la sectia de conflicte de munca or sa primeasca termene tocmai in 2012.
“Am infiintat doua noi completuri de judecata, de la 1 noiembrie il facem pe al treilea, insa cu judecatori noi si cu asistenti judiciari si grefieri care intra si dimineata si dupa-amiaza. Intr-o sala de imprumut de la o alta sectie.
In ultimele luni insa, cel mai des au trecut pragul registraturii pensionarii si bugetarii disponibilizati. In prima jumatate a acestui an, cei 20 de judecatori ai sectiei de conflicte de munca au avut pe masa aproape 10.000 de dosare, cat in tot anul 2009.

Sursa: www.realitatea.net