Guvernul a gasit solutia pentru deblocarea procesului de infiintare a celor doua mari companii energetice, Electra si Hidroenergetica: Modificarea Legii 31/1990 privind societatile comerciale. Executivul a decis in sedinta de miercuri sa modifice actul normativ in asa fel incat fuziunea unor companii sa poata avea loc chiar daca exista contestatii in justitie. Reorganizarea companiilor energetice a fost blocata tocmai din cauza unor astfel de contestatii.
– Pe scurt, in urma modificarii Legii 31/1990, contestatiile privind unele drepturi pe care le au de incasat anumiti actionari sau creditori vor putea fi solutionate de viitoarele societati energetice.
„Prin acest act normativ a fost înlăturat caracterul suspensiv de drept al opoziţiei. S-a mers pe ideea conservării drepturilor creditorului, în sensul că, în mod obligatoriu, societatea debitoare care urmează să fuzioneze sau să se dividă trebuie să constituie garanţii adecvate pentru creditori, astfel încât aceşţia să fie satisfăcuţi în drepturile lor şi să aibă garanţia că pe viitor îşi vor recupera creanţele de la viitoarea societate” a declarat secretarul de stat în Ministerul Justiţiei, Alina Bica. Potrivit acesteia, în prezent, procedurile sunt îndelungate şi de multe ori procesele dureaza pana la patru ani.

Sursa: www.hotnews.ro