Tot mai multi sunt cei care se preteaza la escrocherii in ultima perioada si dau tepe la plata vacantelor. Mai mult, abuzurile sunt la ordinea zilei in turism si te poti trezi ca proprietarul hotelului sau al pensiunii se poarta incorect fata de tine sau, mai rau, iti cere sa eliberezi camera inainte de vreme sau sa platesti pentru servicii pe loc inventate!
Ministerul Dezvolarii Regionale si Turismului (MDRT) le transmite prin intermediul incont.rocelor aflati in situatii similare ca pot adresa sesizari la Directia Generala Control si Autorizare pentru Turism ( Bd. Dinicu Golescu 38, Sector 1, Bucuresti, tel.: 0372.14403(, pe fax, la nr. 0372.144037, sunand la tel verde 0800 868 282, sau pe mail, la adresa info@mdrt.ro.
Dupa primirea unei sesizari, o echipa de control din cadrul directiei de specialitate a Ministerului se deplaseaza la structura de primire turistica, ce face obiectul sesizarii pentru a verifica aspectele reclamate, in masura in care, prin natura lor, sunt in responsabilitatea MDRT.
In cazul in care aspectele semnalate sunt de competenta altei institutii publice, ministerul le redirectioneaza respectivei institutii, spre solutionare, conform legii.
Sursa: www.mediafax.ro