Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a explicat, dupa sedinta de Guvern de miercuri, ca bugetul de asigurari sociale va avea nevoie de transferuri de la bugetul de stat pana in 2020 si ca, in aceste conditii, este posibila si o impozitare a pensiilor sub 1.000 de lei.
Premierul a motivat reducerea cheltuielilor cu investitiille prin faptul ca fiecare este obligat sa finanteze doar proiectele care se pot finaliza in acest an.  
Cea mai mare parte bani merg catre Ministerul Muncii care va primi peste un miliard de euro in plus pentru plata pensiilor si alocatiilor.  
Urmatorul mare castigator este Ministerul Sanatatii care primeste peste 660 milioane de euro care vor duce in plata datoriilor catre furnizori. Cel mai mult pierd Ministerele Educatiei, Administratiei si Internelor si al Apararii.  
Printre proiectele bugetate in continuare au fost mentionate finalizarea lucrarilor la centura Bucuresti pe sectiunea Chitila-Voluntari, la autostrada Cernavoda-Constanta si la centura municipiului Constanta, astfel incat in vara anului viitor sa se poata circula in regim de autostrada pe tronsonul Pitesti-Constanta.

Sursa: www.incont.ro