Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a cerut inspectoratelor scolare, prin videoconferinta, sa prezinte un program pe termen lung de prevenire a incendiilor in scoli.
Ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului a avut, o videoconferinta cu inspectorii scolari generali din tara si reprezentantii Inspectoratelor Judetene pentru Situatii de Urgenta pe tema prevenirii si stingerii incendiilor, dar si a altor situatii de urgenta, informeaza Munisterul Educatiei, intr-un comunicat.
In acest sens, fiecare inspectorat scolar judetean va trebui sa puna la dispozitia MECTS, pana la 1 octombrie, un program pe termen lung de prevenire a incendiilor in scoli.
Astfel, programul trebuie sa cuprinda pregatirea corespunzatoare a tuturor unitatilor scolare din toate cele 42 de judete, pana la 15 septembrie, in vederea prevenirii incendiilor si efectuarea de controale, conform dispozitiilor legale in vigoare, pentru depistarea unor posibile cauze de incendii.
De asemenea, programul presupune pregatirea unui plan de preventie, pe termen lung, in stransa colaborare cu reprezentantii inspectoratelor judetene pentru situatii de urgenta, care sa cuprinda exercitii si simulari ale unor situatii de urgenta in caz de incendiu.
Sursa: www.mediafax.ro