Catalin Predoiu, a declarat, dupa adoptarea Legii ANI de catre Camera Deputatilor, ca este optimist in ceea ce priveste discutarea actului normativ la Senat, el precizand ca in acest moment se depun eforturi „intense” pentru a explica senatorilor miza acestui document.
„Eu sunt optimist in perspectiva discutiei de la Senat si o sa-mi continui acest parcurs”, a spus Predoiu. El a precizat, comentand gestul PSD de a nu participa la votul Legii ANI in Camera Deputatilor, ca acest cadru normativ legat de integritatea in functiile publice are, pe langa relevanta tehnica, si una politica, atat pentru Romania, cat si pentru europeni.
„Acest cadru normativ are si o releventa tehnica, dar ar reprezenta si un semnal politic. Cred ca, in perspectiva, este foarte important ca din Parlament sa vina solutia de mediere a cadrului normativ privind integritatea in functiile publice. Aceasta inseamna un semnal politic nu numai pentru societatea romaneasca, ci si pentru partenerii nostri europeni”, a spus Predoiu referitor la gestul PSD de a se retrage de la vot.
Sursa: www.mediafax.ro