Directorul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, Dan Capatana, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca majoritatea copiilor aveau varste cuprinse intre doi si patru ani si ca dupa ce au primit asistenta medicala si-au revenit.
“Aceasta deshidratare se rezolva cu o simpla perfuzie, dar cel mai simplu lucru este de a hidrata corect copiii, de a le da apa suficienta si de a-i tine la umbra sau la temperaturi scazute. Efectiv, unii parinti isi bat joc de copii”, a afirmat Dan Capatana.
El a facut un apel catre parinti sa-si protejeze copiii de razele soarelui si sa nu-i lase sa stea in temperaturi ridicate deoarece risca sa se deshidrateze si sa ajunga la spital.
“As vrea sa transmit un apel catre parinti sa-si protejeze copiii si sa nu-i lase sa stea foarte mult timp in soare sau la temperaturi ridicate pentru ca in ultimele zile exista o avalansa de cazuri in pediatrie de copii deshidratati, care au fost adusi pentru faptul ca fusesera expusi prea mult timp la soare sau la temperaturi inalte”, a precizat directorul spitalului.
Sursa: www.mediafax.ro