Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu este acuzat de incalcarea legii la organizarea examenului de titularizare din acest an. Potrivit sindicalistilor, ministrul a emis un Ordin care incalca Statutul personalului didactic.
Examenul de titularizare de anul acesta a fost organizat ilegal! Cel putin asa sustin sindicatele din invatamant. Acestea il acuza pe ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, ca a dat un Ordin, care incalca Legea privind statutul personalului didactic. Mai exact, lucrarile celor 49.000 de candidati au fost corectate in scoli, in loc sa fie duse in universitati.
”Am constatat ca exista o inadvertenta intre lege si metodologie. Legea se refera la doua articole care stipuleaza rolul centrelor universitare in evaluarea lucrarilor si mai ales la contestatii, in metodologie nu se prevede acest lucru. Suntem intr-o situatie deosebita care ar putea sa degenereze intr-un scandal. Colegii nostri doresc sa conteste aceste examen national de titularizare”, a declarat presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, Aurel Cornea.
Reprezentantii Ministerului Educatiei nu au raspuns pana acum acesti acuzatii.
Sursa: www.realitatea.net