Elevii din Romania vor studia dupa un nou curriculum national. Modificarile ar trebui sa fie introduse, potrivit ministrului Educatiei, Daniel Funeriu incepand cu anul scolar 2011-2012. Primul pas pentru modernizarea curriculumului national a fost deja facut: Ministerul Educatiei a infiintat Consiliul pentru Curriculum.
“Ministrul Funeriu a spus ca ne gandim foarte limpede cum sa articulam mai bine componentele, de exemplu, curriculum, evaluare si formare. Asta ar fi o directie de modernizare foarte importanta si care a fost destul de neglijata pana acum, in sensul ca evaluarea a avut propria traiectorie, formarea a ramas de cele mai multe ori in urma sau a fost gandita ca o componenta ulterioara modificarilor din curriculum, iar lucrurile astea ar trebui sa stea impreuna”, a explicat coordonatorul Consiliului, Firuta Tacea.
Ea a mai spus ca membrii consiliului vor incerca sa elaboreze niste principii care sa regleze mai bine si unitar problematica schimbarilor din curriculum.
“Dupa desfiintarea Consiliului National pentru Curriculum din 2007, lucrurile au evoluat mai putin controlat si mai putin coerent, cu schimbari punctuale si fragmentare. Acum am zis sa le gandim pe toate unitar, sa nu mai facem modificari doar pe invatamantul primar, sau doar pe invatamantul liceal, sau doar pe cel gimnazial. Ele sa fie gandite de la un cap la altul pe un intreg traseu de formare a elevilor”, a completat Firuta Tacea. 
Sursa: www.realitatea.net