„Convocarea Camerei in sesiune de urgenta pentru a dezbate cadrul normativ al ANI reprezinta, dincolo de relevanta tehnica, un semnal politic corect privind vointa Parlamentului de a remedia o vulnerabilitate importanta in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare”, sustine Catalin Predoiu, intr-o declaratie de presa remisa duminica. Pe de alta parte, considera ministrul Justitiei, „dezbaterile parlamentare vor putea oferi oportunitatea formarii unui consens politic cat mai larg pentru un cadru normativ adecvat al ANI”.
Totodata, ministrul Justitiei atrage atentia asupra faptului ca viitoarea reglementare a Agentiei Nationale de Integritate trebuie sa tina cont atat de deciziile Curtii Constitutionale, cat si de recomandarile Comisiei Europene din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare.
„Ministerul Justitiei va sprijini demersul prin participarea la redactarea textelor in procesul de dezbatere parlamentara, atat in Comisie, cat si in Plenul Camerei, indiferent daca este vorba de completarea proiectului de lege intors de la CCR sau de o noua initiativa parlamentara”, a mai declarat Predoiu.

Sursa: www.realitatea.net