In urma verificarilor efectuate, in perioada mai-iulie, de catre comisia mixta de specialitate din cadrul ITM Bucuresti atat in dosarele de asigurare a venitului minim garantat de la Directiile Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din cadrul primariilor de sector, cat si la domiciului beneficiarilor, au rezultat mai multe neconcordante, se arata intr-un comunicat de presa al Prefecturii Capitalei.
Unele neconcordante au fost solutionate in intervalul dintre cele doua controale efectuate, iar pentru altele au fost date amenzi.
Astfel, sapte dosare au fost propuse pentru suspendare sau incetare in urma inspectiei din luna iunie, cand au fost verificate 763 de dosare si s-au facut 63 de vizite in teren. De asemenea, serviciile de asistenta sociala de la sectoarele 1 si 4 au primit avertisment pentru depasirea termenului legal de 10 zile de emitere a dispozitiei de acordare a ajutorului social, iar Sectorul 5 a primit 500 de lei amenda pentru mai multe nereguli.
Sursa: http://www.mediafax.ro/social/peste-80-de-dosare-de-ajutoare-sociale-acordate-in-capitala-au-fost-anulate-alte-71-suspendate-6757881/