Initial Colegiul Medicilor Gorj a dat o sentinta blânda, interzicându-i medicului sa profeseze timp de doar o luna de zile. Doctorul este cercetat acum si de Parchet pentru ucidere din culpa
Medicul-sef al Unitatii de Primiri Urgente (UPU) de la Spitalul Judetean Târgu-Jiu, Liliana Craciun, a fost sanctionat de catre Comisia Superioara de Disciplina a Colegiului Medicilor cu interdictia de a mai profesa pe o perioada de un an, dupa decesul unei paciente pe care a tratat-o gresit.
Câta vreme nu isi va mai profesa meseria, medicul Liliana Craciun are obligatia de a efectua cursuri de perfectionare profesionala in medicina de urgenta. De asemenea, medicul specialist a fost pus sub urmarire penala de catre procurorii Parchetului judetean Gorj pentru comiterea infractiunii de ucidere din culpa. Conform anchetatorilor, raportul medico-legal al Institutului de Medicina Legala din Târgu-Mures arata ca este vorba despre culpa medicala si ca decesul Ionelei Lorena Buicu a survenit din cauza infectarii cu un streptococ, in urma tratamentului injectabil facut de medicul Craciun, transmite corespondentul NewsIn.
„Medicul Craciun a efectuat timp de doua saptamâni un tratament pentru care nu a avut indicatie si nici diagnostic sustinut de examene paraclinice (…) un tratament pentru care nu avea competenta de a-l administra in regim repetat. S-a aplicat un tratament fara a avea examen clinic de specialitate, fara investigatiile imagistice specifice afectiunii si fara ca medicul sa aiba competenta necesara”, se arata in raportul intocmit de Comisia Superioara de Disciplina a Colegiului Medicilor din România.
Sursa: www.realitatea.net