La inceputul lunii iunie, omul de afaceri Sergiu Bahaian, alaturi de 14 persoane, a fost trimis in judecata pentru inselarea a 35 de firme din Bucuresti si din tara, precum si pentru constituirea unui grup infractional organizat, Tribunalul Ialomita incepand dezbaterile in acest proces, in 30 iunie.
Sergiu Bahaian, Edward Marian Marculescu, Gheorghe Teleaga, Mihai Dascalete, Dan Negureanu, Marin Calin, Petru Bruma, Adrian Radu, Costin Badea, Maricel Bartic, Nicolae Dumitru, Nicolae Ionescu, Ionel Dumitru, Adela Elena Bailescu si Ion Stoica sunt acuzati de initiere, constituire de grup infractional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup (articolul 7 din Legea 39/2003), dar si de inselaciune (articolul 215, alineatele 1-5 Cod penal).
Instanta ialomiteana a luat in discutie, mentinerea in arest preventiv a celor 15, iar judecatorul a apreciat ca pot fi eliberati.
Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) a facut recurs fata de aceasta decizie a Tribunalului Ialomita, contestatia urmand a se judeca la Curtea de Apel Bucuresti.
Sursa: www.mediafax.ro