Politia Capitalei face cercetari cu privire la incidentul petrecut in noaptea de luni spre marti la sediul editurii Curtea Veche din Bucuresti, un cetatean german care sustine ca are o sentinta definitiva incercand sa intre in posesia imobilului, a declarat Christian Ciocan.
Christian Ciocan, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, a declarat ca politistii au fost in noaptea de luni spre marti la sediul editurii si au facut primele cercetari. Din informatiile obtinute reiese ca aceasta cladire este in litigiu, un cetatean german prezentand politistilor mai multe documente, inclusiv actul de identitate cu adresa de domiciliu care coincide cu cea a cladirii.
Acesta a incercat sa intre in posesia imobilului cu ajutorul unei firme de paza si nu a executorului judecatoresc, asa cum se face in mod normal, pentru ca sentinta nu este irevocabila. Astfel, politistii au retras avizul firmei de paza si continua cercetarile in acest caz.
Ciocan a mai spus ca politistii au facut acte premergatoare pentru infractiunea de fals in declaratii, pe care le vor inainta procurorilor pentru a lua masuri legale.
Sediul editurii Curtea Veche din Bucuresti a fost spart in noaptea de luni spre marti, in jurul orei 3.00, de circa 20 de “interlopi”, care au sechestrat tot patrimoniul editurii, a declarat  directorul acesteia, Irene Arsene.
Sursa: www.mediafax.ro