“La data de 30.06.2010 Tribunalul Bucuresti a hotarat intrarea S.C. Euro Habitat SRL in procedura generala a insolventei prin reorganizare. Tribunalul Bucuresti a decis deschiderea procedurii inca de la primul termen de judecata si a numit un administrator judiciar in acest sens, in lipsa S.C. Euro Habitat SRL, care nu a fost citata si nu a avut cunostinta de existenta acestui dosar pe rolul instantelor judecatoresti”, se arata intr-o adresa de informare trimisa de reprezentantii Planorama catre clienti.
Impotriva firmei Euro Habitat sunt deschise pe rolul instantelor zeci de procese ca urmare a intarzierilor inregistrate fata de clienti si a problemelor cu furnizorii. Acesta este cel mai mare caz de insolventa a unui ansamblu rezidential din Bucuresti. Primele probleme iesite la suprafata in acest proiect au fost in 2007, cand constructorul turc al proiectului, firma Yapitek, a fost la un pas de intrare in insolventa din cauza unor datorii catre furnizori. Ulterior, constructorul a fost schimbat, dar proiectul a intrat in blocaj ca urmare a problemelor de finantare.
In urma cu jumatate de an, a fost desemnat un nou administrator al proiectului – firma BSR Europe – care a incercat sa reporneasca proiectul, prin obtinerea unei noi finantari de la Piraeus Bank. Reprezentantii companiilor au promis clientilor ca se vor putea muta in vara acestui an in case, cu conditia sa renunte la penalitatile de intarziere pe care firma ar trebui sa le achite.
In ultimele saptamani clientii au fost chemati sa faca prereceptia apartamentelor, dar au fost gasite nereguli in ceea ce priveste ferestrele exterioare folosite si lipsa gazelor.

Sursa: www.zf.ro