Ministerul Dezvoltarii a fost imputernicit sa achizitioneze materialele de constructie necesare pentru reconstructia caselor distruse de inundatii, pe baza solicitarilor administratiilor publice locale
Prin acest Program sunt achizitionate materiale de constructii necesare reconstruirii caselor daramate in urma calamitatilor din acest an sau materiale de constructie pentru repararea acelora care au fost doar afectate.
Pentru calcularea costurilor necesare achizitionarii materialelor de constructie, Ministerul Dezvoltarii a aprobat un proiect tehnic, care se refera la o locuinta cu 2 camere, cu o suprafata de 60,5 metri patrati, din care suprafata utila este de 47,5 metri patrati.
Pentru derularea programului e necesar ca echipele mixte sa fi facut evaluarea pagubelor produse de inundatii si apoi sa trimita, centralizat, catre minister, solicitarile de materiale de constructie. Reprezentantii Ministerului Dezvoltarii vor calcula necesarul de materiale de constructii, dupa proiectul tehnic aprobat, si apoi suma necesara sa fie acordata din buget pentru achizitionarea centralizata a materialelor, prin Agentia Nationala pentru Locuinte, prin procedurile legale.

Sursa: www.guv.ro