Presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, Iulian Mantescu, a declarat marti ca ministrul Transporturilor a adresat directorilor de la caile ferate o nota prin care facea presiuni pentru a colecta venituri necesare refacerii infrastructurii feroviare distruse de inundatii.
“Noi ne-am intalnit cu acesti directori pe 6 iulie si am respins aceasta masura, recomandand salariatilor care vor sa doneze un procent din salariul lor, sa o faca pentru colegii afectati de inundatii din Moldova”, a precizat Mantescu.
Potrivit liderului sindical, nu au fost semnalate presiuni asupra angajatilor pentru a dona acesti bani.
“La CNADNR (Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania-n.r.) stiu ca au fost amenintati salariatii ca daca nu doneaza ii vor da afara, dar la CFR nu am astfel de semnale”, spune Mantescu.
Liderul sindical a mai spus ca daca toti salariatii ar dona un procent din salariul lor, oricum nu s-ar strange bani pentru reparatiile podurilor si cailor ferate distruse de ape si ca aceste reparatii ar trebui facute cu bani din fondul de rezerva al Guvernului pentru calamitati.
Sursa: www.realitatea.net