“Am trimis deja Corpul de control al Ministerului la Administratia Nationala «Apele Romane» (ANAR), pentru a verifica acuzatiile facute recent de domnul secretar de stat Iliescu. Speram ca in cateva saptamani sa avem un raport complet si atunci vom sti cu exactitate ce s-a intamplat acolo. Pana atunci permiteti-mi sa nu ma pronunt in legatura cu aceste chestiuni”, a declarat ministrul Mediului, Laszlo Borbely.
Acesta a mai declarat ca inspectia Curtii de Conturi la ANAR este inca in derulare, raportul urmand sa fie redactat “in urmatoarele doua saptamani”. Acesta a participat, marti dimineata, la Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), la o videoconferinta cu prefectii si presedintii consiilor judetene din intreaga tara sustinuta de ministrul de Interne Vasile Blaga.
Secretarul de stat pentru Relatia cu Parlamentul, Valentin IIiescu, a declarat, duminica, la Ramnicu Valcea, ca va incerca sa faca public un raport “devastator” al Curtii de Conturi care arata ca banii pentru diguri alocati dupa inundatiile din 2008 “s-au furat ca in codru”. “Nu inteleg de ce Curtea de Conturi tine sub fund acest document legat de modul in care au fost cheltuiti, in 2008, banii pentru asemenea interventii, ca urmare a inundatiilor din acel an, ca urmare a deciziilor luate ulterior, de construirea unor diguri care sa protejeze localitatile si populatia. Este un raport devastator care evidentiaza, negru pe alb, cu subiect si predicat, ca s-a furat ca in codru si ca s-au alocat bani pentru localitati in care nu trece niciun rau. Am intrat in posesia acelui raport, iar saptamana viitoare voi incerca sa il prezint si public, pentru ca el evidentiaza si o situatie globala despre care multa lume a uitat sau nu mai vrea sa isi aduca aminte, dar care nu poate fi trecuta cu vederea, dar si ca, atunci cand Romania nu mai avea resurse, s-au cheltuit foarte multi bani”, a spus Valentin Iliescu.
Sursa: www.realitatea.net