Modificările urmează să fie publicate în Monitorul Oficial.
Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea OUG 34/2006 încearcă să instituie prevederi prin care achiziţiile publice să nu mai fie blocate de contestaţii, iar actele adiţionale la contracte să se limiteze la 20 la sută din valoarea iniţială a înţelegerilor.
Modificările, în forma iniţiată de Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP), prevăd reducerea valorii bunurilor sau serviciilor achiziţionate, fără licitaţie, prin acte adiţionale la contracte publice de la 50 la sută, cât este în prezent, la maximum 20 la sută din valoarea înţelegerilor iniţiale.
O altă modificare prevede că orice contestaţie depusă pe parcursul unei proceduri de achiziţie publică va fi soluţionată la finalizarea procedurii de achiziţie, în termen de maximum 20 de zile.
Astfel, Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor va avea la dispoziţie maximum 10 zile să soluţioneze o contestaţie făcută pe anumite excepţii din procedurile de achiziţii şi cel mult 20 de zile contestaţiile pe fondul cauzei.

Sursa: www.financiarul.ro