Potrivit CSM, candidatii trebuie sa-si depuna dosarele la colegiile de conducere ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, curtilor de apel si parchetelor de pe langa curtile de apel in circumscriptia carora functioneaza.

De asemenea, judecatorii si procurorii militari isi pot depune candidatura la colegiul de conducere al Curtii Militare de Apel, respectiv al Parchetului Militar de pe langa Curtea Militara de Apel.

Alegerea judecatorilor si procurorilor membri ai CSM este precedata de alegeri primare pentru desemnarea candidatilor, cu exceptia ICCJ, a Parchetului de pe langa ICCJ si Directiei Nationale Anticoruptie.

Adunarile generale pentru desemnarea candidatilor va avea loc in 17 septembrie, ora 13.00, respectiv 22 septembrie 2010, ora 13.00, in situatia existentei celei de-a doua convocari.

Listele cuprinzand numele judecatorilor si procurorilor desemnati pentru a candida la functia de membru al CSM se vor afisa la sediile tuturor instantelor si parchetelor in ziua de 21 octombrie 2010.

Data adunarilor generale pentru alegerea membrilor CSM este 1 noiembrie 2010, ora 13.00, respectiv 5 noiembrie, in cazul repetarii acestora.

Viitorii membri ai CSM vor fi alesi in urmatoarea componenta: doi judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, trei judecatori de la Curtile de Apel, un judecator de la tribunale, doi judecatori de la judecatorii, un procuror de la parchetele de pe langa curtile de apel, un procuror de la parchetele de pe langa tribunale si un procuror de la parchetele de pe langa judecatorii.
Sursa: www.ziare.com