Vasile Blaga, ministrul Ministerului Administratiei si Internelor, le-a dat asigurari sindicalistilor prezenti la intalnirea anuala a Federatiei Sindicatelor Nationale ale Politistilor si Personalul Contractual din Romania, ca vor avea salariile reduse cu 25% pe o perioada de 6 luni, iar pensiile nu vor scadea sub 3.000 de lei.
Blaga nu a prezentat, insa, niciun argument pentru a-si sustine declaratia, dar nici nu a spus ce se va intampla dupa cele sase luni.
“Politistii nu sunt foarte fericiti. I-am rugat sa-si exercite dreptul. Proteste vor face, dar pe de alta parte, i-am rugat sa dea dovada de solidaritate si sa ne implicam in luarea unor masuri”, a declarat Blaga.
Pentru ca nu au voie sa faca greva, oamenii legii vor protesta altfel pe 31 mai, si anume vor sta la serviciu doar opt ore si nu vor mai aduce de-acasa consumabile pentru birou.
“Nu este normal ca aceasta reducere de 25% sa fie la nivel de individ si nu la nivel de buget consolidat. Nu avem dreptul sa facem greva, nu va fi niciun politist in strada pe data de 31 mai, dar vom sta la serviciu doar opt ore. Nu vom ramane peste program si nu vom mai face ore suplimentare. Cetatenii pot sta linistiti, in schimb, fiindca le vom avea grija de siguranta lor”, a spus comisarul sef Marin Gruia, presedintele Federatiei Sindicatelor Nationale ale Politistilor si Personalul Contractual din Romania (FNSLI).

Sursa: www.ziare.com