Astfel, 10.000 de angajati care si-au exprimat nemultumirile, prin semnatura, vor face greva, insa fara a afecta activitatea medicala de urgenta.

“Biroul Executiv al Federatiei Nationale Sindicale Ambulanta a hotarat ca incepand cu data de 31 mai 2010, ora 10:00, sa declanseze Protestul National pe o perioada nedeterminata, care se va desfasura dupa un plan bine stabilit si care a fost comunicat la toate organizatiile de sindicat din Serviciile Publice de Ambulanta, cat si Ministerului Sanatatii”, se arata intr-un comunicat.

Angajatii CFR si Tarom, dispusi sa renunte la greva

Luni, incepand cu ora 10:00, se vor organiza mitinguri in incinta statiei centrale a fiecarui serviciu de ambulanta, iar timp de trei minute vor functiona sirenele. Sistemele luminoase vor functiona pe toata perioada desfasurarii protestului.

“In timpul mitingului se vor prezenta doleantele sindicalistilor si se va scanda in masa. De la ora 10.57 pana la ora 11.00 vor suna sirenele. Se pot organiza conferinte de presa la nivel central si local”, anunta sindicalistii.

“In 31 mai la ora 10:00 in toata tara vor suna sirenele. S-au luat cateva masuri: nu vom face externari, constatari de deces si alte lucruri care nu intra in lista de urgente“, a declarat Gheorghe Chis, Federatia Ambulanta, la Realitatea TV.
Sursa: www.ziare.com