Ministerele si companiile nationale platesc anual onorarii de milioane de euro catre firme de avocatura, desi au propriile echipe de consultanti juridici, scrie Ziarul Financiar.
“Firma de 11 avocati, contract de 3,5 milioane de euro; firma de doi avocati – 400.000 de euro. Cat de justificate sunt aceste cheltuieli, in conditiile in care alti consultanti juridici sunt platiti lunar din fonduri publice? Cum sunt acordate aceste contracte si ce pot face in plus avocatii externi fata de juristii angajati in ministere si companii nationale? In ultimii ani zeci de milioane de euro au mers dinspre ministere si companiile nationale catre servicii avocatiale, in ciuda faptului ca si in structurile publice sunt angajati mii de consultanti juridici”, conform Ziarului Financiar.
Ziarul Financiar a incercat, din surse publice, sa afle catre ce firme de avocatura s-au dus o parte din licitatiile organizate in ultima perioada de institutiile statului si a descoperit contracte de milioane de euro pentru firme cu cinci-zece avocati.

Sursa: www.mediafax.ro