Astfel, in primele trei luni, bancile si statul – prin Fisc si Agentia de Valorificare a Activelor Statului (AVAS) – au executat silit 6.630 de case si terenuri, din care 4.351 au fost numai proprietatile scoase la licitatie de catre banci, adica aproximativ 50 de cazuri pe zi, arata datele obtinute de la Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI).
„Lucrurile s-au agravat fata de anul trecut: astfel, in primul trimestru din 2009, bancile si statul au scos la vanzare 4. 561 de asemenea proprietati, 3.750 fiind executarile silite facute numai de banci”, a declarat pentru Gandul Adrian Nica, purtatorul de cuvant al ANCPI. Rezulta astfel ca per total, bancile, Fiscul si AVAS au scos la vanzare cu 45% mai multe case si terenuri in primele trei luni fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Cifrele executarilor, tinute la secret de bancheri
Se scoate astfel la lumina unul dintre „secretele” bine pastrate de bancheri, dar si de executorii bancari si de avocatii implicati in asemenea procese. De fiecare data cand au fost intrebati de numarul executarilor silite, majoritatea bancherilor au evitat sa raspunda in cifre, subliniind faptul ca ei fac tot posibilul pentru a nu se ajunge la aceasta situatie grava.

Sursa: www.gandul.info