Guvernul a decis, ca certificatul energetic solicitat la operatiunile de vanzare, achizitie sau inchirierea de locuinte sa fie introdus incepand cu 15 iunie.
Introducerea certificatului energetic incepand cu jumatatea lunii iunie a fost decisa prin ordonanta de urgenta, spun surse oficiale.
Proiectul de act normativ, releva ca precontractele semnate si incheiate la notariat pentru vanzare-cumparare locuinte, precum si documentatiile depuse la institutiile bancare in vederea perfectarii contractelor de vanzare-cumparare locuinte, inregistrate inainte de data intrarii in vigoare a acestei ordonante de urgenta, se finalizeaza conform legislatiei in vigoare la data incheierii/inregistrarii acestora.
Documentul releva totodata ca pentru elaborarea certificatelor au fost atestati tehnico-profesional, pana la 30 aprilie 2010, un numar de 767 specialisti ca auditori energetici pentru cladiri.
Legea 372/2005 prevede ca la incheierea oricarui contract de vanzare-cumparare sau inchiriere pentru cladirile de locuit familiale si apartamentele din blocurile de locuinte va fi obligatorie prezentarea certificatului de performanta energetica al cladirii.

Sursa: www.mediafax.ro