Angajatii cu drepturi de autor, pusi la plata. Si pana acum drepturile de autor erau impozitate tot cu 16%. Din impozit, firma plateste 10%, iar autorul 6%, la regularizarea de la final de an. Aplicandu-se o deducere de 40%, procentul efectiv este insa de 9,6%.
Cresc impozitele! Drepturile de autor, activitatile bursiere, dobanzile produse de depozitele bancare,  persoanele fizice autorizate si  contractele de mandate se vor impozita cu 16%,  scrie cotidianul Gandul, care il citeaza pe ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu.
Si pana acum drepturile de autor erau impozitate tot cu 16%. Din impozit, firma plateste 10%, iar autorul 6%, la regularizarea de la final de an. Aplicandu-se o deducere de 40%, procentul efectiv este insa de 9,6%.
Impozitul pe dobanda la economiile de la banca,  nu a existat pana acum.
Impozitarea va fi aplicata de la 1 iunie sau, cel tarziu, de la 1 iulie 2010.
Presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, declara luni ca sindicalistii si Traian Basescu au convenit duminica asupra modificarii legislatiei legata de dreptul muncii, clauzele de impozitare, in sensul in care se va revizui sistemul de impozitare pentru drepturi de autor. Propunerea initiala a sindicalistilor era de a se impozita progresiv drepturile de autor cu 16% – 40%, in functie de venit.
Sursa: www.realitatea.net