Pretul gigacaloriei va creste in Capitala cu 250% in urma disparitiei subventiei la caldura, a declarat,  presedintele Ligii Habitat Urban, Mihai Mereuta, care se declara de acord cu ideea ca subventiile “la gramada” nu sunt corecte.
Presedintele Ligii Habitat, Mihai Mereuta, se declara de acord cu ideea ca subventiile “la gramada” nu sunt corecte, dar avertizeaza ca o masura a sistarii acestora nu trebuie luata in obisnuitul “stil heirupist” romanesc.
“In Bucuresti, disparitia subventiei ar insemna 250% crestere a pretului gigacaloriei, de la 119 lei la 298 lei”, spune Mihai Mereuta.
Presedintele ligii atrage atentia ca in tara noastra nu exista un sistem de asistenta sociala performant si ca, ulterior renuntarii la subventie ar trebui anchetate 1,7 milioane, in conditiile in care “inspectia sociala nu functioneaza”. “Daca mergem pe declaratiile pe proprie raspundere va fi un jaf”, mai spune presedintele Ligii Habitat.
Oprescu a afirmat ca de subventii au nevoie doar 46-48% dintre bucuresteni, restul urmand sa plateasca pretul integral de 300 de lei/gigacalorie, si nu pe cel subventionat de 119 lei.

Sursa: www.realitatea.net