Peste 4.000 de bugetari picheteaza astazi principalele institutii ale statului. Bugetarii din educatie si agricultura picheteaza astazi sediile Guvernului si Parlamentului. Si studentii au hotarat sa iasa in strada. Ei vor picheta sediul Ministerului Educatiei pentru aproximativ o ora. De miercuri, 40.000 de sindicalisti vor protesta in Capitala.
Sindicalistii din educatie au iesit astazi in strada. Ei sunt hotarati sa picheteze Palatul Parlamentului pe 11, 12, 13, 18, 19 si 20 mai, intre orele 10.30 – 12.30. Potrivit secretarului general al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, Liviu Marian Pop, la proteste vor participa aproximativ 200 de profesori zilnic.
Circa 4.000 de agricultori, membrii ai Federatiei Agrostar si ai altor asociatii din domeniu, picheteaza astazi sediul Guvernului in intervalul orar 12.00 – 14.00. Ei cer achitarea subventiilor restante din 2009 si rezolvarea problemei reducerii accizei la motorina. Protestatarii din agricultura au amenintat ca vor aduce cu ei si zece tractoare.
40.000 de sindicalisti vor protesta de miercuri in fata Guvernului
Protestele nu se vor incheia insa astazi.  Potrivit presedintelui Cartel Alfa, Bogdan Hossu, miercuri ar trebui sa iasa pe strazile Bucurestiului aproximativ 40.000 de bugetari.
Membrii celor cinci federatii sindicale vor protesta incepand de miercuri, intre orele 10.00 si 12.00 in fata Guvernului si Presedentiei. “Amenintam cu miscari de amploare ca in Grecia, in urma carora vom bloca Piata Victoriei”, a spus liderul Cartel Alfa.
Nici sindicalistii din administratie nu au renuntat la actiunile de protest. Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie a anuntat marti ca reia actiunile de protest, in urma masurilor de reducere a salariilor cu 25% si a pensiilor si ajutorului de somaj cu 15%.
Sursa: www.realitatea.net