“Pozitia PNL este bine cunoscuta, sunt cunoscute si solutiile sale, proiectul nostru de legi cuprinzand masuri in favoarea stimularii economiei se afla in Camera Deputatilor, suntem gata sa-l discutam cu toate fortele politice, dar, in orice caz, acesta este aliniamentul de baza pe care PNL il are in toate aceste discutii. Economia Romaniei este in faliment si trebuie sa facem tot ceea ce putem ca politicieni de putere sau din opozitie ca sa o salvam. Pentru a o salva trebuie insa sa fim constienti ca aceasta este problema Romaniei, nu alta”, a spus Antonescu.
Intrebat cat ar trebui sa fie cota de impozitare, Antonescu a amintit propunerea din programul sau pentru prezidentiale si din programul politic mai larg al PNL, precizand ca liberalii sunt adeptii unei scaderi a cotei unice de impozitare pana catre 10%, lucru care poate fi facut pe masura ce gradul de colectare creste.
“Stiti foarte bine de pilda, ca privitor la TVA avem de asemenea o viziune de reducere, o varianta de reducere, la TVA in constructii in special si multe alte lucruri pe care le-am pus intr-un proiect de lege, le-am repetat de fiecare data, pe care de altfel le-au asumat unele din ele cum ar fi desfiintarea impozitului forfetar sau scutirea de impozit a profitului reinvestit si actualii guvernanti fara sa se tina de cuvant”, a conchis Antonescu.

Sursa: www.mediafax.ro