Desi pensiile sunt considerate venituri mici, in vremuri de criza bancile au inceput sa se bata pentru ca pensionarii sa-si incaseze venitul lunar din conturile lor. Pentru ca pensiile sunt considerate un venit stabil, ofertele bancilor pentru pensionari au inceput sa se diversifice.
Potrivit revistei Capital, mai multe banci ofera posibilitatea incasarii pensiei de stat prin intermediul conturilor bancare de catre pensionari. Printre acestea se numara BCR, Raiffeisen, OTP, Volksbank si CEC si, mai recent, Intesa SanPaolo si Romanian International Bank (RIB).
Ce au de facut concret pensionarii pentru a putea incasa pensia prin aceasta modalitate? In principiu, exista doua variante.
In prima, se deplaseaza pana la o sucursala a bancii, prezinta cuponul/talonul de pensie si buletinul, completeaza o cerere de deschidere a unui cont curent (in cazul in care nu au deja un cont deschis la acea banca) si un formular de incasare a pensiei.
A doua varianta presupune deplasarea persoanei in cauza si la Casa de Pensii pentru a depune o cerere cu datele beneficiarului si ale contului in care urmeaza sa fie virata pensia.

Sursa: www.financiarul.ro