The Office of the United States Trade Representative (USTR) a dat publicitatii, raportul anual Special 301, care analizeaza eficienta masurilor de protejare a drepturilor de proprietate intelectuala in tarile care au raporturi comerciale cu SUA, Romania fiind inca sub supraveghere.
Combaterea infractiunilor privind drepturile de proprietate intelectuala este o prioritate vitala in Europa, pentru cei circa 18 milioane de americani care lucreaza in industrii bazate pe drepturile de autor.
„Furtul de continuturi protejate de legea proprietatii intelectuale este un factor care ucide afacerile americane bazate pe export si duce la reducerea numarului de locuri de munca pentru americani. Raportul Special 301, realizat de USTR, este important, deoarece el serveste ca fundatie pentru procesul anual de adoptare de reforme care sa sustina comertul si locurile de munca ale americanilor care lucreaza in domeniul drepturilor de autor”, a declarat Ron Kirk, negociator-sef pentru comert in cadrul USTR.
Potrivit raportului, Romania va ramane si in 2010 pe lista de supraveghere, desi se specifica faptul ca in 2009 tara noastra a luat o serie de masuri pozitive in combaterea pirateriei.

Sursa: www.mediafax.ro