Guvernul va restructura in acest an oricate posturi va fi necesar pentru ca sistemul sa functioneze eficient, iar concedierile vor continua pana se va atinge un echilibru intre ajustarea din sectorul public si cea din sectorul privat, potrivit ministrului Finantelor, Sebastian Vladescu.
Ministrul Finantelor a adaugat ca, in prezent, nu exista o cifra a concedierilor, Guvernul avand doar obiectivul bugetat de reducere a cheltuielilor de personal in 2010 fata de 2009.
El a mentionat ca, fata de 2009, sectorul bugetar s-a redus cu 36.000 de angajati in acest an, dar a precizat ca inca nu s-a atins un echilibru intre aceasta ajustare si cea din sectorul privat.
„Din pacate, restructurarea solida, majora pe care sectorul privat a suferit-o in 2009 si o continua partial si in 2010 nu a fost urmata de o restructurare suficient de solida si la nivelul sectorului public. Ea va continua in acest an si la un moment dat va exista un echilibru intre cele doua ajustari, pentru ca acel echilibru este absolut necesar”, a mai spus Vladescu.

Sursa: www.mediafax.ro