De la structura ciclurilor de invatamant pana la desemnarea rectorilor, noua Lege a Educatiei starneste protestele sindicatelor, parintilor si rectorilor. Criticat din toate partile, ministrul Funeriu i-a invitat pe toti reprezentantii sistemului la o dezbatere cu presedintele Traian Basescu
Proiectul intocmit de Ministerul Educatiei prevede amenzi cuprinse intre 500 si 5000 de lei pentru parintii ai caror copii chiulesc de la scoala, sanctiune ce va fi data de primarie, la propunerea directorului unitatii de invatamant. Pe langa impartirea de amenzi, primarii vor putea desfiinta scolile si aronda elevii la alte unitati de invatamant, iar profesorii vor folosi dupa cum considera de cuviinta un sfert din timpul alocat predarii.
Cat priveste invatamantul superior, punctele cheie ale legii prevad comasarea universitatilor pe o raza de 200 de kilometri, inlocuirea alegerii rectorului cu desemnarea acestuia pe baza unui concurs, posibilitatea ca guvernul sa desfiinteze facultati, eliminarea catedrelor si a doctoratelor organizate in forma de frecventa redusa.

Sursa: www.gandul.info.ro