Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Alba-Iulia au dispus trimiterea in judecata pentru trafic de influenta, in stare de arest preventiv, a doamnei Neliana Ursachi. Avocata din Hunedoara acuzata de trafic de influenta. Potrivit unui comunicat DNA, ”in rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt: In perioada septembrie – decembrie 2009, inculpata Ursachi Neliana, avocat in cadrul Baroului Hunedoara, lasand sa se creada ca are influenta asupra unor judecatori din cadrul Tribunalului Hunedoara, a pretins si primit de la un denuntator suma de 5.500 lei pentru a-i determina pe magistrati sa dea o solutie favorabila denuntatorului intr-un dosar civil aflat pe rolul acestei instante.
La data de 8 martie 2010, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acesteia pe o perioada de 24 de ore iar la aceeasi data, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus arestarea inculpatei Ursachi Neliana pe termen de 29 de zile (comunicat nr. 57/VIII/3 din data de 9 martie 2010, afisat pe site-ul www.pna.ro).
Procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra sumei de 5.500 lei pentru ca instanta sa dispuna confiscarea speciala a sumei de bani ce face obiectul mitei.
Dosarul a fost inaintat spre judecare la Curtea de Apel Alba – Iulia.”

 Sursa: www.juridice.ro