Pe 22 februarie, inspectorul general al Poliţiei Române, reprezentat de chestor principal de poliţie Petre Tobă a semnat un nou protocol de colaborare dintre Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Compania Naţională Poşta Română.

Obiectivul principal al protocolului de colaborare între cele două instituţii îl reprezintă creşterea nivelului de siguranţă al valorilor pe care subunităţile poştale le păstrează, depozitează, manipulează şi transportă, precum şi cu privire la măsurile de protecţie a vieţii şi integrităţii corporale a lucrătorilor poştali şi a clienţilor serviciilor poştale.

Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin unităţile teritoriale va suplimenta efectivele de poliţişti care vor patrula pe traseele de deplasare a factorilor poştali în perioada distribuirii pensiilor şi va desfăşura activităţi de instruire şi pregătire antivictimală.

De asemenea, va oferi consiliere de specialitate referitoare la măsurile de asigurare a pazei şi protecţiei unităţilor poştale, a bunurilor şi valorilor deţinute, manipulate şi transportate, potrivit prevederilor Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

În vederea diminuării riscurilor la care pot fi expuşi factorii poştali, Compania Naţională Poşta Română va organiza deplasarea acestora în sectoarele de distribuire, cu mijloace de transport. Totodată, aceştia vor fi dotaţi cu mijloace tehnice de autoapărare şi localizare.

Noul protocol de colaborare, care are o valabilitate de un an, cu posibilitatea de a fi prelungit, va intra în vigoare de la 1 martie, iar la nivel teritorial, sucursalele şi oficiile judeţene de poştă din cadrul CN Poşta Română vor încheia protocoale de colaborare cu inspectoratele de poliţie judeţene/Direcţia de Poliţie a Municipiului Bucureşti, care pot cuprinde şi aspecte specifice, existente la nivel local.

Sursa: http://www.igpr.ro