Vineri, 18 decembrie 2009, la sediul Uniunii Juriştilor din România a avut loc ceremonia de înmânare a premiilor acordate de Uniunea Juriştilor din România, Societatea Academică „Titu Maiorescu”, revistele „Dreptul” şi „Palatul de Justiţie”.

Iosif Gavril Chiuzbaian, preşedintele Uniunii Juriştilor din România – care a înmânat distincţiile – a subliniat că este a 12-a ediţie a acordării a acestor premii şi că acest demers îşi propune să fie o pledoarie, numeroase personalităţi „fiind ocolite de premii binemeritate”.

În acest an au fost acordate două premii de excelenţă profesorilor Ion M. Anghel, ambasador şi Emilian Stancu pentru întreaga lor activitate ştiinţifică şi universitară.

Alături de premiile ştiinţifice, Uniunea Juriştilor a acordat Medalia de Merit Facultăţii de Drept a Universităţii de Stat a Republicii Moldova, cu prilejul aniversării a 50 de ani de la înfiinţare.

Aceeaşi distincţie a fost conferită Excelenţei Sale Alexandr Ciurilin, ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, pentru contribuţia sa la dezvoltarea cooperării juridice româno-ruse, cu prilejul aniversării a 130 de ani de relaţii diplomatice între România şi Rusia.

Şi în acest an autorii Editurii C.H. Beck s-au numărat printre laureaţii premiilor:

1. Premiul „Ion Tanoviceanu”

Gheorghe DIACONESCU, Constantin DUVAC, „Tratat de drept penal”. A fost prezentă doamna Diaconescu. Constantin Duvac a declarat că acest tratat ascunde o muncă de 12 ani şi că va face tot ce îi va sta în putinţă pentru ca această operă să dăinuiască.

2. Premiul „Vintilă Dongoroz”

Mihail UDROIU, „Dicţionar de drept penal şi de procedură penală”. Premiul a fost ridicat de Radu Dimitriu, directorul Editurii C.H. Beck.

3. Premiul „Mircea Manolescu”

Cristi DANILEŢ pentru lucrarea „Corupţia şi anticorupţia în sistemul juridic”, Fundaţia Konrad-Adenauer şi editura „C.H. Beck”.

4. Diploma de onoare „Constantin Anachitoaie”

Cristian DUŢESCU, „Piaţa de capital”: „E important ca în secolul XXI să se contureze o ramură a dreptului care să ţină cont de noile evoluţii. Este important ca la examenul de promovare în funcţia de judecător la tribunale şi curţile de apel, secţiile comerciale să fie cel puţin o întrebare din piaţa de capital”.

Cristian GHEORGHE, „Drept comercial european”.