Ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, promite că până la sfârşitul lunii vor fi achitate restanţele la plata subvenţiilor pentru 2009, afirmând că agricultorii vor continua să primească sprijin şi în acest an, dar mai ales pentru investiţii.

Sumele vor fi direcţionate către zone unde se poate obţine o producţie superioară, capabilă să concureze cu Uniunea Europeană.

Vor fi acordate 250 milioane de euro pentru irigaţii, iar pentru înfiinţarea de culturi, în 2010, vor fi acordate 730 milioane de euro din fonduri venite de la Uniunea Europeană, circa 81 de euro pe hectar.

De asemenea, ca plată complementară pe hectar, vor fi acordaţi alţi 503 milioane de euro, bani care vor veni de la bugetul de stat şi care sunt prevăzuţi în buget.

Dispar însă 56 de subvenţii.

Unele dintre ele nu vor putea fi acordate niciodată, pentru că astfel s-a tratat de către reprezentanţii României cu specialiştii Uniunii Europene şi deci nu se mai poate reveni.

Ministrul agriculturii a precizat însă că se va implica şi va încerca să obţină ajutoare pentru sectorul de creşterea porcilor şi a păsărilor, sectoare, unde, România face mari importuri.

Ministrul Agriculturii Mihail Dumitru a afirmat că speră că se va reuşi aducerea de bani de la Uniunea Europeană.

Sursa: http://www.romania-actualitati.ro