Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (FNSA) sustine setul de principii ce vor sta la baza elaborarii Legii de salarizare unica a personalului bugetar.

„Reprezentantii FNSA sunt de acord cu adoptarea acestei legi, cu atât mai mult cu cât, în ultimii 9 ani, am solicitat în mod insistent elaborarea unui act normativ care sa elimine discrepantele între diversele categorii de bugetari si sa asigure o salarizare echitabila a tuturor salariatilor din acest sistem”, se arata într-un comunicat semnat de presedintele FNSA, Valer Suciu. 

Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie, afiliata la C.N.S Cartel Alfa, este o federatie reprezentativa pentru ramura administratie publica, cu un numar de peste 46.000 de membri.

Prin aparitia noii reglementari, va exista o singura lege de salarizare pentru toate persoanele platite din fonduri publice, iar raportul dintre salariul de baza minim pe economie si cel maxim va fi de 1 la 15.

Nicio persoana nu va înregistra o diminuare a veniturilor, salariul de baza va constitui elementul principal al câstigului salarial, iar ponderea sporurilor va fi de maximum 30 la suta.

Implementarea noului sistem de salarizare se va face pe o perioada de 3 ani.

Termenul-limita pentru elaborarea proiectului legii de salarizare unica a bugetarilor este 30 iunie 2009.