MJLC lanseaza Proiectul de asistenta pentru asigurarea respectarii drepturilor omului în penitenciare si pentru îmbunatatirea eficientei sistemului penitenciar românesc

În data de 4 mai 2009, Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, Administratia Nationala a Penitenciarelor, în parteneriat cu Republica Federala Germania, prin Fundatia Germana pentru Cooperare Juridica Internationala (IRZ), organizeaza conferinta de lansare oficiala a proiectului de înfratire institutionala „Asistenta pentru asigurarea respectarii drepturilor omului în penitenciare si pentru îmbunatatirea eficientei sistemului penitenciar românesc”.

Proiectul îsi propune îmbunatatirea eficientei sistemului penitenciar si de supraveghere atenta a respectarii drepturilor omului în penitenciare si a politicii de resurse umane a Administratiei Nationale a Penitenciarelor. Obiectivul înfratirii instititionale dintre România si Germania consta în aplicarea unitara a Legii nr. 275/2006 privind executarea pedepselor si a masurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, din perspectiva activitatii judecatorului delegat pentru executarea pedepselor privative de libertate si a unitatilor penitenciare.

La conferinta sunt asteptati sa participe ambasadorul Republicii Federale Germania la Bucuresti, reprezentanti ai Ministerului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, Consiliului Superior al Magistraturii, Institutului National al Magistraturii, ai Administratiei Nationale a Penitenciarelor, experti români si straini implicati în implementarea proiectului, ONG-uri, precum si reprezentanti ai mass-media.

Conferinta de lansare a proiectului se va desfasura în Bucuresti, la sediul Institutului National al Magistraturii, situat în Bdul. Regina Elisabeta, nr. 53, Sala Amfiteatru, cu începere de la ora 10.00.