PSD si PD-L au pareri diferite în privinta datei la care ar trebui sa fie adoptate codurile juridice. În timp ce social-democratii spun ca doresc înainte o dezbatere solida în societate si în Parlament, democrat-liberalii îsi reafirma angajamentul luat la nivelul coalitiei de guvernare în aceasta privinta: adoptarea codurilor pâna la data de 15 mai.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, considera ca nu pot fi adoptate pâna la 15 mai codurile civil si penal asa cum doreste presedintele României, Traian Basescu. Mircea Geoana a spus ca asteapta mâine de la seful statului o pozitie clara în legatura cu acest termen dupa întâlnirea pe care Traian Basescu o va avea cu membrii coalitiei ‘Opriti codurile!’.

Mircea Geoana: Consideram ca o dezbatere solida în societate si în Parlament reprezinta calea de urmat si asteptam si din partea presedintelui Basescu, la întâlnirea de mâine cu aceasta coalitie, nuantarea pozitiei sale, el fiind cel care a impus si a sustinut ca acest termen este indispensabil pentru relatia noastra cu Uniunea Europeana, lucru dovedit a fi neadevarat.

Prim-vicepresedintele PD-L, Adriean Videanu, a declarat ca data de 15 mai a fost propusa chiar de Mircea Geoana si ca pâna acum nu s-a discutat în coalitie o amânare a acestui termen. Adriean Videanu a amintit ca data de 15 mai este un angajament al coalitiei de guvernare.

Adriean Videanu: Este un act de vointa politica exprimat de cele doua partide semnatare ale Parteneriatului pentru România si, pe cale de consecinta, noi ne mentinem angajamentul initial. Speram ca si PSD sa faca acelasi lucru.

 

Sursa: Radio România Actualitati