Viceprim-ministrul Dan Nica, ministrul Administratiei si Internelor, a stabilit ca termen-limita data de 28 aprilie a.c. pentru ca ministerele implicate în procesul descentralizarii sa finalizeze actele normative necesare.

Viceprim-ministrul Dan Nica a cerut reprezentantilor ministerelor sa finalizeze dezbaterile pe care le au cu structurile asociative ale comunitatilor locale si sa concretizeze propunerile existente în proiecte de lege, ordonante de urgenta, hotarâri de guvern, ordine de ministru si alte documente care urmeaza a fi prezentate în sedinta de guvern.

Totodata, viceprim-ministrul Dan Nica a precizat ca procesul descentralizarii va fi monitorizat dupa data de 4 mai a.c., astfel încât hotarârile luate sa îsi dovedeasca eficienta.

O noua reuniune pe tema descentralizarii, prezidata de viceprim-ministrul Dan Nica, ministrul Administratiei si Internelor, a avut loc pe 14 aprilie a.c., la sediul Ministerului Administratiei si Internelor.

Întâlnirea a avut ca scop prezentarea elementelor de progres înregistrate la nivelul Ministerului Tineretului si Sportului, Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Ministerului Sanatatii, Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Ministerului Culturii, Cultelor si Patrimoniului National si Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.

De asemenea, au fost prezenti reprezentanti ai structurilor asociative ale comunitatilor locale si ai comisiilor de specialitate din Parlamentul României.