Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea în judecata, în stare de arest preventiv, a inculpatei ION MIHAELA în sarcina careia s-au retinut trei infractiuni de înselaciune (din care doua în forma continuata) si fals în înscrisuri sub semnatura privata, în forma continuata.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

În perioada noiembrie 2005-august 2007, inculpata Ion Mihaela, în calitate de agent de asigurare al S.C. ALLIANZ TIRIAC ASIGURARI S.A., printr-o complexa actiune de inducere în eroare, prin folosirea unor mijloace frauduloase, a obtinut pentru sine, în mod injust, sumele de 2.799.244 euro, 11.900 USD si 70.000 RON, fiind înselate un numar de 109 persoane. De asemenea, în perioada ianuarie-noiembrie 2008, în aceeasi modalitate, a obtinut pentru sine, în mod injust, suma de 25.500 euro de la alte doua persoane.

În concret, inculpata Ion Mihaela a vândut persoanelor respective un produs financiar fictiv tip asigurare –investitie, modificând totodata unele caracteristici ale acestui produs pentru a crea aparenta garantarii unor randamente de peste 100% pe an.

Pentru a câstiga încrederea investitorilor, în realizarea activitatii infractionale, inculpata s-a folosit de renumele SC Allianz Tiriac Asigurari prin utilizarea unor înscrisuri care purtau însemnele formale ale societatii, precum si chitante, extrase de cont, formulare tip polite de asigurare care atestau în mod nereal obtinerea unor sume de bani ca urmare a investitiilor facute.

La data de 17 martie 2009, inculpata a fost retinuta de procurorii anticoruptie pe o perioada de 24 de ore, iar la data de 18 martie 2009, Tribunalul Municipiului Bucuresti a dispus arestarea acesteia pe o perioada de 29 de zile.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Bucuresti.

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate în niciun fel sa înfrânga principiul prezumtiei de nevinovatie.