Reprezentantii Ministerului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti s-au întâlnit pe 13 aprilie 2009, la sediul Ministerului, cu reprezentantii FNS PROJUST si ai FNS Justitia referitor la protestul personalului auxiliar de specialitate din cadrul instantelor judecatoresti.

 

La finalul întrevederii, ministrul Justitiei, domnul Catalin Predoiu, a declarat ca MJLC a efectuat toate demersurile legale si administrative în vederea platii drepturilor reclamate de protestatarii grefieri. Catalin Predoiu a precizat ca rectificarea negativa a bugetului si lipsa fondurilor necesare pentru plata hotarârilor judecatoresti au fost impuse de situatia economica generala, iar solutia globala ar fi adoptarea unei legi privind asanarea datoriilor din sistemul judiciar.

Ministrul Justitiei si-a manifestat din nou deschiderea pentru dialog în cadul legal. De altfel, în urmatoarele zile, reprezentantii ministerului vor avea întrevederi cu presedintii Curtilor de Apel si Prim Grefierii de la aceste curti, precum si cu CSM în vederea stabilirii unui pachet de masuri rational si a unui acord social asupra acestora. O noua întâlnire cu reprezentantii sindicatelor pe aceasta tema va avea loc joi, 16 aprilie, orele 9.30, la sediul ministerului.