Membrii Federatiei pentru Apararea Padurilor sunt nemultumiti de faptul ca la recenta rectificare bugetara nu au fost acordate subventiile destinate administrarii padurilor particulare. Silvicultorii se tem ca aceasta situatie va genera disponibilizarea a circa trei mii de padurari si va duce la distrugerea unor suprafete importante de padure.

Presedintele Federatiei, Marian Stoicescu: La rectificarea bugetului României s-au solicitat de catre Federatia pentru Apararea Padurilor subventii pentru administrarea padurilor particulare pâna în 30 de hectare, asa cum prevede legea, Codul silvic.

Aceasta lege a aparut anul trecut si, din pacate, nici în 2008, si constatam ca si în 2009, nu se respecta. Neacordarea acestor subventii înseamna neadministrarea padurilor, lasarea lor de izbeliste si posibila lor distrugere. Daca nu se acorda aceste subventii, mii de silvicultori îsi vor pierde locurile de munca. În situatia în care nu se va respecta Codul silvic, vom interveni la parlament, la institutiile tarii pentru a salva aceste paduri.