Ministerul Afacerilor Externe a luat nota cu indignare de decizia autoritatilor de la Chisinau cu privire la ambasadorul României. MAE respinge categoric acuzatiile formulate de autoritatile Republicii Moldova privind presupuse implicari ale României în afacerile interne ale acestui stat.

MAE subliniaza ca aceasta acuzatie este o provocare la adresa statului român. Este inacceptabil ca puterea comunista de la Chisinau sa transfere responsabilitatea pentru problemele interne din Republica Moldova pe seama României si a cetatenilor români.

De asemenea, MAE considera aberante masurile unilaterale de impunere a restrictiilor de calatorie anuntate de presedintele Vladimir Voronin.

MAE subliniaza ca România nu va lua masuri similare privind personalul Ambasadei Republicii Moldova la Bucuresti si va mentine sistemul de vize gratuite pentru cetatenii moldoveni.

România a sprijinit consecvent independenta, suveranitatea si integritatea teritoriala a Republicii Moldova si va continua sa aiba o abordare europeana în raporturile sale cu statul vecin, în pofida politicii antiromânesti a autoritatilor comuniste de la Chisinau.

România va sustine în continuare apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeana, inclusiv prin proiectele destinate tinerilor care doresc sa studieze în tara noastra, precum si participarea la alte programe europene destinate cetatenilor acestei tari.

MAE a facut cunoscuta pozitia sa partenerilor din comunitatea europeana si euro-atlantica.