În Sedinta de Guvern din data de 25 martie 2009 a fost aprobat Memorandumul cu tema: Aprobarea scoaterii la concurs a posturilor vacante din sistemul justitiei si al administratiei penitenciarelor.

Prevederile acestui Memorandum se aplica si Concursului pentru ocuparea posturilor vacante din sistemul de probatiune, organizat de Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, procedându-se la continuarea acestuia, în vederea ocuparii a 56 de posturi vacante de consilier de probatiune, a unui post vacant de inspector de probatiune si a 5 functii vacante de sef serviciu.

Având în vedere ca etapele anterioare ale concursului, respectiv, selectia dosarelor, testarea psihologica si examinarea medicala, si interviul au fost deja parcurse de candidati pâna la data de 31.12.2008, procedurile de concurs vor fi reluate de la etapa probei scrise.

Pentru candidatii la functiile vacante de consilier de probatiune si inspector de probatiune, proba scrisa va fi sustinuta la data de 15 aprilie 2009, urmând ca ora si locul sa fie anuntate ulterior pe site-ul Ministerului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, www.just.ro, Sectiunea Posturi vacante.

Pentru candidatii la functiile vacante de sef serviciu, data-limita de depunere a planurilor este: 7 aprilie 2009, acestea urmând a fi sustinute în data de 24 aprilie 2009.

Ora si locul sustinerii planurilor de management vor fi anuntate ulterior pe site-ul Ministerului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, www.just.ro, Sectiunea Posturi vacante.